Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 (à n. 250 g) porsaan kieltä
Keitinliemi
- 2 l vettä
- 1 iso (150 g) sipuli
- 1 porkkana
- 150 g juuriselleriä
- 2 laakerinlehteä
- 1½ rkl suolaa
- 10 maustepippuria
- 5 kokonaista mustapippuria
- ripaus sokeria
Kastike
- 1½ dl keitinlientä (siivilöityä)
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 keltuainen
- 2 tl sitruunamehua
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 6 viherpippuria
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Huuhtele kielet huolellisesti kylmällä vedellä.
- Mittaa vesi kattilaan. Lisää lohkotut sipulit, kuorittu ja paloiteltu porkkana ja juuriselleri sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kielet ja peitä kannella.
- Keitä kieliä 1 1/2 - 2 h. Tarkista, että kielet pysyvät keittämisen aikana keitinliemen pinnan alla. Liha on valmista, kun nahka irtoaa kielestä helposti: Tee viilto kielen pintaan (varovasti, ettei liha rikkoudu). Jos nahka irtoaa siitä helposti, on liha valmista.
- Nosta kielet keitinliemestä. Anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja kiinnikkeet.
Kastike
- Mittaa siivilöity keitinliemi ja 1 dl kermaa kasariin tai pieneen kattilaan. Keitä kastikepohjaa ilman kantta kunnes jäljellä on kolmannes. Aikaa menee 20 - 25 min, riippuen kattilan koosta ja kiehumisasteesta.
- Sekoita keltuainen ja 1 dl kylmää kermaa tasaiseksi seokseksi.
- Lisää muna-kermaseos ja loput raaka-aineet kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, nosta liedeltä.
- Tarjoa viipaloidut kielet joko lämpiminä tai kylminä kuuman kastikkeen ja keitinperunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
61 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
1,3 g
Rasva
3,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.