
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3 (à n. 250 g) porsaan kieltä
Keitinliemi
- 2 l vettä
- 1 iso (150 g) sipuli
- 1 porkkana
- 150 g juuriselleriä
- 2 laakerinlehteä
- 1½ rkl suolaa
- 10 maustepippuria
- 5 kokonaista mustapippuria
- ripaus sokeria
Kastike
- 1½ dl keitinlientä (siivilöityä)
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 keltuainen
- 2 tl sitruunamehua
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 6 viherpippuria
- ripaus suolaa
- 3 (à n. 250 g) porsaan kieltä
Keitinliemi
- 2 l vettä
- 1 iso (150 g) sipuli
- 1 porkkana
- 150 g juuriselleriä
- 2 laakerinlehteä
- 1½ rkl suolaa
- 10 maustepippuria
- 5 kokonaista mustapippuria
- ripaus sokeria
Kastike
- 1½ dl keitinlientä (siivilöityä)
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 keltuainen
- 2 tl sitruunamehua
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 6 viherpippuria
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Huuhtele kielet huolellisesti kylmällä vedellä.
- Mittaa vesi kattilaan. Lisää lohkotut sipulit, kuorittu ja paloiteltu porkkana ja juuriselleri sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kielet ja peitä kannella.
- Keitä kieliä 1 1/2 - 2 h. Tarkista, että kielet pysyvät keittämisen aikana keitinliemen pinnan alla. Liha on valmista, kun nahka irtoaa kielestä helposti: Tee viilto kielen pintaan (varovasti, ettei liha rikkoudu). Jos nahka irtoaa siitä helposti, on liha valmista.
- Nosta kielet keitinliemestä. Anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja kiinnikkeet.
Kastike
- Mittaa siivilöity keitinliemi ja 1 dl kermaa kasariin tai pieneen kattilaan. Keitä kastikepohjaa ilman kantta kunnes jäljellä on kolmannes. Aikaa menee 20 - 25 min, riippuen kattilan koosta ja kiehumisasteesta.
- Sekoita keltuainen ja 1 dl kylmää kermaa tasaiseksi seokseksi.
- Lisää muna-kermaseos ja loput raaka-aineet kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, nosta liedeltä.
- Tarjoa viipaloidut kielet joko lämpiminä tai kylminä kuuman kastikkeen ja keitinperunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
61 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
1,3 g
Rasva
3,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.