Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Possupihvit ja mokkavoi

Kahvin aromi ei kuulu ainoastaan jälkiruokapöytään. Mokkavoi on loistava makupari possun ja lampaan kanssa, joka valmistuu kolmesta raaka-aineesta.

Possupihvit ja mokkavoi
Possupihvit ja mokkavoi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg suolaa, mustapippuria myllystä

Mokkavoi

  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vahvaa Parisien -kahvijuomaa
  • 1 tl rosépippuria

Ohje

  1. Valmista ensin mokkavoi. Tee sitä kerralla reilumpi annos. Mokkavoi säilyy jääkaapissa tai pakastimessa
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöinen kahvijuoma 3 erässä välillä vatkaten. Hienonna pippurit. Mausta.
  3. Ota leivinpaperista uunipellin kokoinen pala. Kaada maustevoi sen keskelle. Taita paperi kahtia. Pidä alemman paperin reunasta kiinni ja työnnä muovilastalla tai isolla viivoittimella voi tangoksi.
  4. Kääri paperi rullalle ja sulje paperin päät tiukasti. Pakkaa muovipussiin tai folioon. Pane tanko jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Leikkaa napeiksi tarjolle. Mokkavoiannoksesta tulee 25 - 30 nappia.
  5. Leikkaa liha n. 2 - 3 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Paista kummaltakin puolelta kypsäksi Oivariini rasvassa. Mausta.
  6. Tarjoa pihvien kanssa mokkavoita.

Vinkki

Voit myös pursottaa vasta valmistettua mokkavoita pihvien päälle ruusukkeeksi. Tee lopusta mokkavoista tankoja ylläolevan ohjeen mukaan.

Mokkavoi sopii myös lampaanlihalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 280 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatti 0,4 g
Rasva 25,5 g
Tyydyttynyt rasva 13,3 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search