
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
burgeria
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 4 isoa hampurilaissämpylää
Täytteet
-
300 g
naudan sisäfileetäVoit kokeilla myös:
- n. 300 g naudan ulkofileetä
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 (250 g) pihvitomaattia
- 1 sipuli
- 2 jalapenoa, säilyke
- 8 salaatinlehtiä
- 4-8 viipaletta amerikanpekonia
- suolaa ja pippuria myllystä
- 4 rkl sinappista kurkkusalaattia eli sinappirelishiä
- 4 isoa hampurilaissämpylää
Täytteet
- 300 g naudan sisäfileetä
- 1 prk (180 g) Valio Arki® crème fraîchea
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 (250 g) pihvitomaattia
- 1 sipuli
- 2 jalapenoa, säilyke
- 8 salaatinlehtiä
- 4-8 viipaletta amerikanpekonia
- suolaa ja pippuria myllystä
- 4 rkl sinappista kurkkusalaattia eli sinappirelishiä
Jaa resepti
Ohje
- Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen ruokailua. Leikkaa lihasta poikkisyin 4 viipaletta. Nuiji ne hellävaroen lihanuijalla ohuiksi pihveiksi ja muotoile ne hampurilaiseen sopiviksi.
- Mausta crème fraîche hiennonetulla/murskatulla valkosipulilla ja ripauksella suolaa. Anna kastikkeen maustua kylmässä.
- Leikkaa tomaatti, sipuli ja jalapenot viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet.
- Laita hampurilaissämpylät grilliin lämpenemään. Sämpylöiden lämmetessä, paahda pekonit kuumalla paistoparilalle rapsakoiksi. Lisää parilalle tarvittaessa rasvaa ja paista pihvit nopeasti molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
- Kokoa ainekset hampurilaiseksi.
Valmistus paistinpannulla
- Paista ensin pekonit. Siirrä ne lautaselle, jätä irronnut rasva pannuun. Lisää pannulle pihvit ja paista molemmin puolin ja mausta. Lämmitä sämpylänpuolikkaat paahtimessa tai uunissa. Kokoa hampurilaisiksi. Jos teet vain yhden hampurilaisen, paista ensin pekonia, lisää hetken päästä pihvi ja anna samalla sämpylän puolikkaiden lämmetä pannulla. Kokoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
142 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
13,3 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.