Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1½ tl sokeria
- 3 dl vettä, kädenlämpöisenä
-
25 g
Valio voita, sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Soodavesi
- 2 l vettä
- 1 dl ruokasoodaa
Pinnalle
-
25 g
Valio voita, sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg sormisuolaa
Dijon-hunajamajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1-2 rkl karkeaa dijonsinappia
- 2 tl juoksevaa hunajaa
Lisäksi
-
0 kg
Valio Alppi Kreivi® juustoviipalettaValio Alppi Kreivi® nyt myös viipaleina! Viipaloitu herkuttelujuusto on luotu niihin hetkiin, kun kaipaat leivältäsi…
- 0 kg palvikinkkua esim. Someron Palvi
- 0 kg salaattia
- 0 kg suolakurkkua
Jaa resepti
Ohje
- Aloita sämpylätaikinasta. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon nesteet. Vaivaa hetki. Taikina on vielä tässä vaiheessa vielä tarttuvaa ja löysää. Anna taikinan nousta peitettynä noin 2 h.
- Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile pyöreiksi sämpylöiksi. Kohota peitettynä 30 min.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää sooda. Varo veden kuohahtamista. Keitä pretzelsämpylöitä muutama kerrallaan poreilevassa vedessä sämpylän pinta alaspäin 30 sekuntia. Älä keitä kauempaa, jotta pretzeleihin ei tule sivumakua. Käännä sämpylä ja nosta vedestä reikäkauhalla, anna ylimääräisen veden valua pois. Siirrä leivinpaperin päälle pellille.
- Voitele pretzelsämpylöiden pinta voisulalla. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Tee pintaan viillot terävällä veitsellä. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min. Voitele halutessasi vielä uudestaan paiston jälkeen.
- Tee dijon-hunajamajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään. Täytä pretzelsämpylät majoneesilla, juustolla, kinkulla, salaatilla ja suolakurkulla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
87 kcal
Proteiini
1,6 g
Hiilihydraatti
10,4 g
Rasva
4,3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
2,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
- Valio Alppi Kreivi® juustoviipaletta
- palvikinkkua
- salaattia
- suolakurkkua
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.