Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pretzelsämpylät

Täydellisten pretzelsämpylöiden valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta valmistus itsessään on yllättävän helppoa. Rapean pinnan ja pehmeän sisuksen salaisuus piilee soodavesikylvyssä. Nauti pretzelsämpylöitä esimerkiksi Oktoberfestin aikaan hyvän oluen kera, tai ihan sellaisenaan lempi täytteillä täytettynä.

Pretzelsämpylät
Pretzelsämpylät

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1½ tl sokeria
  • 3 dl vettä, kädenlämpöisenä
  • 25 g
    Valio voita, sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Soodavesi

  • 2 l vettä
  • 1 dl ruokasoodaa

Pinnalle

  • 25 g
    Valio voita, sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg sormisuolaa

Dijon-hunajamajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1-2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa

Lisäksi

  • 0 kg
    Valio Alppi Kreivi® juustoviipaletta
    Valio Alppi Kreivi® nyt myös viipaleina! Viipaloitu herkuttelujuusto on luotu niihin hetkiin, kun kaipaat leivältäsi…
    Valio Alppi Kreivi® e140 g viipale
  • 0 kg palvikinkkua esim. Someron Palvi
  • 0 kg salaattia
  • 0 kg suolakurkkua

Ohje

  1. Aloita sämpylätaikinasta. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon nesteet. Vaivaa hetki. Taikina on vielä tässä vaiheessa vielä tarttuvaa ja löysää. Anna taikinan nousta peitettynä noin 2 h.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kohota peitettynä 30 min.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää sooda. Varo veden kuohahtamista. Keitä pretzelsämpylöitä muutama kerrallaan poreilevassa vedessä sämpylän pinta alaspäin 30 sekuntia. Älä keitä kauempaa, jotta pretzeleihin ei tule sivumakua. Käännä sämpylä ja nosta vedestä reikäkauhalla, anna ylimääräisen veden valua pois. Siirrä leivinpaperin päälle pellille.
  4. Voitele pretzelsämpylöiden pinta voisulalla. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Tee pintaan viillot terävällä veitsellä. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min. Voitele halutessasi vielä uudestaan paiston jälkeen.
  5. Tee dijon-hunajamajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään. Täytä pretzelsämpylät majoneesilla, juustolla, kinkulla, salaatilla ja suolakurkulla.

Vinkki

Sämpylät on helppo siirtää soodaveteen leivinpaperin avulla. Nostata sämpylät pienillä erillisillä leivinpaperineliöillä. Nosta sämpylät leivinpaperin avulla soodavesikylpyyn pinta alaspäin ja poista samalla leivinpaperi pohjasta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 10,4 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 2,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
  • Valio Alppi Kreivi® juustoviipaletta
  • palvikinkkua
  • salaattia
  • suolakurkkua
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search