Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h 32 min
Yhteensä
2 h 22 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voiteluun
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl raesokeria
Täyte
-
½ prk (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 pikari (150 g)
Valio Eila® hedelmäinen vadelma jogurttiaValio hedelmäiset jogurtit ovat pullollaan hedelmien ja marjojen raikkautta! Valio hedelmäinen jogurtti vadelma sisältää 24…
- 1½ tl sokeria
- 250 g tuoreita mansikoita
- 1-2 dl (100 g) tuoreita mustikoita
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon, sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina. Jaa 16 osaan ja pyöritä pulliksi (n. 50 g/pulla). Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat noin 0,5 - 1 cm toisistaan, neljään allekkaiseen riviin leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin liinan alla.
- Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista pullakakku uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Jos pinta alkaa tummua, siirrä alimmalle tasolle ja jatka kypsentämistä kunnes kypsä.
Täyte
- Halkaise jäähtynyt pullakakku sahalaitaisella veitsellä. Nosta kansi sivuun.
- Siirrä pohja tarjoiluastiaan. Voitele tuorejuustolla. Lusikoi päälle sokerilla makeutettu jogurtti.
- Levitä marjat pohjalle, paloittele mansikat tarvittaessa.
- Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Pursota tai lusikoi kermavaahto marjojen päälle. Aseta pullakansi paikoilleen.
- Tarjoa kahvipöydän herkkuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
239 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
28,6 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.