Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 35 min
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.2
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pitkoa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 dl rusinoita
- 975 g (15 dl) vehnäjauhoja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- 0 kg kananmuna
Pinnalle
- 0 kg raesokeria
- 0 kg kuivattua mustikkaa
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon hiiva. Lisää munat, sokeri, rusinat ja mausteet, sekoita.
- Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
- Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan, riippuen minkä kokoisia pitkoja haluat valmistaa. Pyöritä kustakin taikinapalasta kolme tai neljä tasvahvuista tankoa (lettiä), riiippuen letityksestä.
- Kohota letitetyt pitkot huolellisesti lämpimässä liinan alla n. 45 min.
- Voitele rikotulla kananmunalla. Sekoita raesokerin joukkoon mustikkajauhetta tai murennettua kuivattua mustikkaa. Ripottele pitkoille.
- Paista pitkoja 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes pitkot ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Paistoaika riippuu pitkon koosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
47,4 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmuna
- raesokeria
- kuivattua mustikkaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.