Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h 14 min
Yhteensä
1 h 49 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaNestemäiset ainekset
- 5 dl vettä
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voit kokeilla myös:- 150 g Valio Eila® voita
Kuivat ainekset
- 15 dl vehnäjauhoja
-
¾ dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
Kookospulliin
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 75 g (1 dl) kookoshiutaleita
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Omena-korvapuusteihin
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (150 g) omena
- ½ dl sokeria
- 1 rkl kanelia
Voiteluun
-
½ dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- ½ dl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa yleiskoneen kulhoon nestemäiset ainekset: Lisää 42-asteinen (hiukan kädenlämpöä kuumempi) vesi ja Oivariini tai sulatettu voi. Sekoita.
- Sekoita toisessa kulhossa huolella kaikki kuivat aineet. Lisää seos nestemäisiin aineisiin muutamassa erässä. Anna koneen käydä, kunnes taikina on hyvin sekoittunut ja alkaa irrota kulhon reunoista. Käytä taikinakoukkua.
- Nostata taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa peitettynä.
- Leivo puolesta taikinasta kookospullia ja käytä puolet korvapuusteihin.
Kookospullat
- Pyöritä puolesta taikinasta 12 pikkupullaa, käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat leivinpaperille uunipellille. Peitä ja kohota hyvin.
- Sekoita pehmeän voin joukkoon kookoshiutaleet ja sokerit.
- Voitele kohonneet pullat maitojauhe-vesiseoksella. Tee sormella pullien keskikohtaan iso syvennys. Jaa kookosseos pullien syvennyksiin.
- Paista kookospullat uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä.
Omenakorvapuustit
- Yhdistä pehmeän voin joukkoon muut täyteainekset. (Jos omenaraaste on hyvin mehukasta, purista siitä hiukan nestettä pois.)
- Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (35 x 50 cm). Käytä jauhoja apuna.
- Levitä täyte taikinalevyn pintaan. Kääri levy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain 15:ksi palaksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
- Voitele kohonneet korvapuustit maitojauhe-vesiseoksella. Ripota pinnalle raesokeria.
- Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 298 kcalProteiini 5,9 gHiilihydraatti 44,1 gRasva 10,3 gTyydyttynyt rasva 3,8 gRavintokuitu 1,9 gSuola 0,6 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.