Valmistusaika
Aktiivinen
2 h 30 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.14
tähteä viidestä
79 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pikkupullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
-
50 g
hiivaaVoit kokeilla myös:
- 2 pussia á 11g kuivahiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voit kokeilla myös:- 150 g Valio Eila® voita
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta (alustaminen tarkoittaa ainesten lisäämistä ja taikinan vaivaamista tekovaiheessa), kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
Perinteiset pikkupullat
- Voitele kohonneet pullat munalla. Ripota halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
Helpot rahkapullat
- Paina juomalasin pohjalla syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen Valio maustettua rahkaa sitruuna, vanilja tai kuningatar. Yhdestä purkista (200 g) Valio maustettua rahkaa riittää täytettä 6 - 9 pikkupullaan pullan koosta riippuen.
Mustikkapullat
- Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lisää syvennykseen n. 1 rkl mustikoita. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin ensin perunajauhoja 1 rkl / 3-4 dl mustikoita.) Ripota kypsennyksen jälkeen mustikoille vielä hiukan sokeria.
Voisilmäpullat
- Voitele kohonneet pullat munalla. Paina sormella syvennys / kolo pullan keskelle. Lisää koloon n. 1 tl Valio voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja + 1 tl mantelirouhetta tässä järjestyksessä.
Korvapuustit
- Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota sen päälle sokeria ja kanelia. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla
Paisto-ohje kaikille pikkupullille
- Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 293 kcalProteiini 7,7 gHiilihydraatti 47,1 gRasva 7,6 gTyydyttynyt rasva 1,4 gRavintokuitu 2 gSuola 0,7 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.