Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pulled pork

Pulled pork eli kotoisasti nyhtöpossu on tämän vuoden ruokahitti. Savunmakuinen, mehevä possu on löytänyt tiensä hampurilaisten, hot dogien, pitaleipien ja tortilloiden väliin ja ihmisten sydämiin. Me teimme nyhtöpossusta ruokaisat toastit sateisen syksyn riemuksi.

Pulled pork
Pulled pork

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g kassleria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl kuivattua chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl barbeque-kastiketta

Piparjuurikastike

Toastiin

  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • 0 kg rapeaa salaattia
  • 0 kg marinoitua punasipulia

Ohje

Pulled pork eli nyhtöpossu

  1. Laita kassler muovipussiin. Mittaa pussiin mausteet ja 1 dl barbequekastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.
  4. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 4 t.
  5. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.
  6. Nosta liha uunivuokaan. Sekoita joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike. Laita uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu.

HUOM!

  1. Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.

Toastien kokoaminen

  1. Sekoita piparjuurikastikkeen ainekset keskenään.
  2. Paahda leivät parilla- tai paistinpannulla.
  3. Asettele salaatinlehdet, nyhtöpossu ja marinoitu punasipuli neljän leivän päälle. Lusikoi päällimmäiseksi piparjuurikastiketta. Nosta loput leipäviipaleet kansiksi.

Vinkki

MARINOITU PUNASIPULI: Kiehauta kattilassa 1/2 dl punaviinietikkaa, 2 rkl sokeria ja 1/2 tl suolaa. Lisää joukkoon kaksi punasipulia ohuina renkaina tai puolirenkaina. Kiehauta. Lisää 1/2 dl öljyä. Jäähdytä. Mausta halutessasi mustapippurilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 11,2 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sokeria
  • suolaa
  • rapeaa salaattia
  • marinoitua punasipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search