Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.63
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
½ rasia (à 500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle
- 5 dl (300 g) punaherukoita, pakaste
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
Lisäksi
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kerma.
- Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita.
- Levitä taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
Täyte
- Sekoita rahka, kerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä piirakkapohjalle.
- Pyöritä kohmeiset marjat perunajauhossa ja sokerissa. Levitä piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle myös kulhon pohjalle jäänyt sokeri-perunajauhoseos.
- Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä.
Lisäksi
- Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Tarjoa piirakan kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
249 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
26,3 g
Rasva
13,1 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.