Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuuri-cheddarsalaatti

Punajuuri on juureva, makua täynnä oleva raaka-aine. Ruokaisaan juustosalaattiin se sopii hyvin. Se antaa annoksille myös väriä. Marinoidusta sipulista saat salaattiin samalla kastikkeen.

Punajuuri-cheddarsalaatti
Punajuuri-cheddarsalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2-3  (400 g) punajuurta
  • 0 kg suolaa

Marinoitu sipuli / kastike

  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ rkl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 (125 g) punasipuli

Lisäksi

  • 1 (150 g) hapahko omena
  • 200 g
    Valio Oltermanni® Cheddar juustoa
    Valio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
    Valio Oltermanni® Cheddar e900 g
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • n. 2 dl (50 g)
    rucolaa
    Voit kokeilla myös:
    • 150 g lehtipinaattia
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 pkt (120 g) fileepekonia

Ohje

  1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, n. 40 min. Voit myös höyrykypsentää ne. Lisää tällöin ripaus suolaa kuorituille, kypsille punajuurilohkoille. (Voit halutessasi keittää punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä.)
  2. Sekoita etikka, öljy ja mausteet kulhossa. Halkaise punasipuli. Leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli kastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna marinoitua muiden raaka-aineiden käsittelyn ajan.
  3. Kuori ja kuutioi omena. Kuutioi tai murenna juusto pieniksi paloiksi. Huuhtele salaatit, revi tarvittaessa. Voit käyttää eri salaatteja yhdistellen makusi mukaan.
  4. Paahda pinjansiemenet kullankeltaisiksi kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Suikaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi. Ruskista ne rapeiksi. Valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva.
  5. Anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
  6. Kokoa salaatti annostelemalla laakean salaattivadin pohjalle roomansalaattia. Lisää päälle omenakuutiot, punajuurilohkot, pekonisuikaleet, pinjansiemenet sekä juustokuutiot. Asettele päälle rucolaa tai pinaattia sekä marinoitu punasipuli. Valuta loppu kastike salaatille.
  7. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 165 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 12,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search