
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2-3 (400 g) punajuurta
- suolaa
Marinoitu sipuli / kastike
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ rkl sokeria
- ¼ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 (125 g) punasipuli
Lisäksi
- 1 (150 g) hapahko omena
-
200 g
Valio Oltermanni® Cheddar juustoaValio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
- 1 ruukku roomansalaattia
-
n. 2 dl (50 g)
rucolaaVoit kokeilla myös:
- 150 g lehtipinaattia
- ½ dl pinjansiemeniä
- 1 pkt (120 g) fileepekonia
Jaa resepti
Ohje
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, n. 40 min. Voit myös höyrykypsentää ne. Lisää tällöin ripaus suolaa kuorituille, kypsille punajuurilohkoille. (Voit halutessasi keittää punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä.)
- Sekoita etikka, öljy ja mausteet kulhossa. Halkaise punasipuli. Leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli kastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna marinoitua muiden raaka-aineiden käsittelyn ajan.
- Kuori ja kuutioi omena. Kuutioi tai murenna juusto pieniksi paloiksi. Huuhtele salaatit, revi tarvittaessa. Voit käyttää eri salaatteja yhdistellen makusi mukaan.
- Paahda pinjansiemenet kullankeltaisiksi kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Suikaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi. Ruskista ne rapeiksi. Valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva.
- Anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
- Kokoa salaatti annostelemalla laakean salaattivadin pohjalle roomansalaattia. Lisää päälle omenakuutiot, punajuurilohkot, pekonisuikaleet, pinjansiemenet sekä juustokuutiot. Asettele päälle rucolaa tai pinaattia sekä marinoitu punasipuli. Valuta loppu kastike salaatille.
- Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
165 kcal
Proteiini
8,5 g
Hiilihydraatti
3,6 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.