Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuuri-jauhelihakastike

Vanha kunnon jauhelihakastike on nopea ja hyvä arkiruoka. Tällä kertaa se saa kauniin, syvän punaisen värin ja paljon lisämakua punajuuriraasteesta. Punajuuren voi korvata muilla juureksilla, myös sienet sopivat jauhelihan joukkoon mainiosti (ks. vinkki).

Punajuuri-jauhelihakastike
Punajuuri-jauhelihakastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 150 g sipulia
  • 250 g punajuurta
  • 2-3 dl vettä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 2½ rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Mittaa pannulle Oivariini tai voi, kuumenna. Paista siinä jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää raastettu punajuuri.
  2. Lisää vesi ja juustokerma. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 5 - 7 min tai kunnes kypsää. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Ripota päälle hienonnettua persiljaa.
  4. Tarjoa keitettyjen kuoriperunoiden ja porkkanoiden tai pastan kanssa.

SIENI-JAUHELIHAKASTIKE

  1. Korvaa punajuuriraaste sienillä, esim. kantarelleilla, tateilla, suppilovahveroilla tai viljellyillä sienillä (1/2 - 1 l). Esikäsittele sienet: huuhdo, valuta ja paloittele ne. Paista sieniä tilavalla pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Siirrä esim. lautaselle. Paista pannulla jauheliha ja sipuli. Lisää sienet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vesilisäyksen jälkeen n. 5 min. Lisää lopuksi juustokerma ja mausteet.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 85 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 2,8 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search