Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuuri-perunagratiini

Mehevä Punajuuri-perunagratiini on maistuva talvinen lisäke liha- ja kalaruoille.

Punajuuri-perunagratiini
Punajuuri-perunagratiini

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4-5  (500 g) punajuuria
  • 6-7  perunaa 500g
  • 2 sipulia
  • ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl kirveliä

Ohje

  1. Kuori punajuuret, perunat ja sipulit. Raasta karkeaksi raasteeksi esim. monitoimikoneella.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada seos voideltuun 2 litran vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Painele pari kertaa paiston aikana. Peitä alumiinifoliolla jos pinta tummuu liikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search