Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.71
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
vuokaleipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 l
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 2 pkt (à 50 g) hiivaa
- 3 dl tummaa siirappia
- 3 dl kaljamaltaita
- 3 dl kauraleseitä
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 10 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 2 (200 g) punajuurta raastettuna
Voiteluun
- ½ dl kuumaa vettä
- ½ dl tummaa siirappia
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen tuorehiiva suuressa kulhossa (n. 4 l).
- Lisää muut ainekset, punajuuri viimeisenä. Taikina jää löysäksi.
- Kohota liinan alla 1 h 30 min.
- Lusikoi taikina kolmeen leipävuokaan (n. 24 x 8 cm esim. kartonkinen Fredman paistovuoka).
- Paista 175 asteessa n. 1 h 30 min. Voitele paiston aikana leipien pintaa vesi-siirappiseoksella.
- Kumoa hieman jäähtyneet leivät vuoista. Leipä kestää hyvin pakastamista.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
215 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
39,5 g
Rasva
2,7 g
Tyydyttynyt rasva
0,3 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.