Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.55
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 (600 g) punajuurta
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 200 g taloussuklaata rouhittuna
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 200 g tummaa suklaata
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl vettä
Vuokaan
-
20 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Kuori punajuuret ja halkaise neljään osaan.
- Keitä punajuurilohkot n. 30 min tai kunnes ovat kypsyneet pehmeiksi. Valuta hyvin siivilässä.
- Soseuta yleiskoneessa tai varovasti sauvasekoittimella. Jäähdytä.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten.
- Lisää lopuksi jäähtynyt punajuurisose.
- Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Kääntele seos varovasti punajuuritaikinaan.
- Kumoa valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 24 cm kakkuvuokaan.
- Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kypsä.
- Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Kuorrutus
- Sulata kaikki ainekset vesihauteessa.
- Levitä hieman jäähtynyt kuorrutus kakulle lastan avulla.
- Anna kakun levätä kylmässä ainakin tunnin ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
341 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
34,8 g
Rasva
20,4 g
Tyydyttynyt rasva
11,2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.