Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuuri­fa­la­felpihvit

Punajuurista syntyy kauniin punaisia punajuuripihvejä. Mausta falafelien tyyliin. Valmistus on ripeää kun käytät etikkapunajuurta ja kypsiä kikherneitä.

Punajuurifalafelpihvit
Punajuurifalafelpihvit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pientä pihviä
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pihvit

  • 280 g etikkapunajuuria valutettuna
  • 230 g esikeitettyjä kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
  • 1 prk
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot yrtti 160 g laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Kastike

  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • suolaa myllystä

Pihvit

  • 280 g etikkapunajuuria valutettuna
  • 230 g esikeitettyjä kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
  • 1 prk Valio Keittiön salaattijuustokuutioita yrtti
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa paistamiseen

Kastike

  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 dl Valio turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • suolaa myllystä

Ohje

  1. Laita punajuuret, kikherneet, salaattijuustokuutiot ja mausteet kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Lisää massaan kananmuna, seesaminsiemenet, kaurahiutaleet sekä perunajauhot. Sekoita ja anna taikinan tekeytyä hetki ennen paistamista.
  2. Paista taikinasta pikkupihvejä lettupannulla Oivariini rasvassa.
  3. Valmista kastike. Halkaise kesäkurpitsa ja poista lusikalla keskusta. Raasta kurpitsa ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunanmehua, sitruunan raastettua kuorta ja ripaus suolaa myllystä. Tarjoile punajuuripihvien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 7,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1