Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko maustetaan AURA juustolla ja se on herkullinen joulupöydän lisäke perinteisten joululaatikoiden rinnalla. Punajuurilaatikko sopii tarjottavaksi myös muina vuodenaikoina liharuokien kanssa.

Punajuurilaatikko
Punajuurilaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 sipuli
  • 1 hapahko omena
  • 600 g punajuurta
  • ½ dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1 kananmuna
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Kuori ja lohko sipuli, omena ja punajuuret. Keitä ne vähässä vedessä kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois. Soseuta.
  3. Sekoita soseen joukkoon omenatäysmehu, ruokakerma, AURA muru ja muna. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  4. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
  5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 126 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 6,6 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search