
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3 (200 g) punasipulia
- 300 g punajuuria
- 3½ dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3½ dl risottoriisiä, esim. arborio-riisi
-
2 prk (à 2.5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme juustoaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1½ rkl valkoviinietikkaa
Tarjoiluun
-
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
Voit kokeilla myös:- parmesaania ohuina lastuina
- tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
- 3 (200 g) punasipulia
- 300 g punajuuria
- 3½ dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 3½ dl risottoriisiä, esim. arborio-riisi
- 2 prk (à 2.5 dl) Valio ruokakermaa Kolme juustoa
- 1 dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1½ rkl valkoviinietikkaa
Tarjoiluun
- parmesaania ohuina lastuina
- tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä joko raastinraudalla tai monitoimikoneessa.
- Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
- Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää riisi, sipulit ja punajuuriraaste. Kuullota 5 min.
- Lisää joukkoon 1 dl kasvislientä ja ruokakerma. Kun neste on imeytynyt riisiin jatka nesteen (kasvisliemi ja mehu) lisäystä pienissä erissä, 1 - 1 1/2 dl kerrallaan, välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen uutta lisäystä. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
- Mausta mustapippurilla ja valkoviinietikalla.
- Ripota annosten päälle juustoraastetta tai -lastuja. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
AURA punajuurisotto
- Punajuuririsottoon sopii loistavasti myös AURA® sinihomejuusto! Lisää risottoon pussillinen AURA®-juustomurua. Viimeistele timjamin ja basilikan sijaan tuoreella ranskalaisella rakuunalla.
- Psst! jotta annoksesta ei tule liian suolainen, käytä vain puolikas liemikuutio kokonaisen sijaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
116 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
16 g
Rasva
4,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Mustaleima™ raastetta
- tuoretta timjamia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.