Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punasipuli-oliivi focaccia

Focaccia on pinnasta rapea ja sisältä pehmeä leipä. Leipää maustaa sipuli ja oliivit. Tarjoa tuoretta focacciaa keittojen tai salaattien kanssa.

Punasipuli-oliivi focaccia
Punasipuli-oliivi focaccia

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g (1 dl)
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Päälle

  • 1-2  (150 g) punasipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl oliiveja
  • 50 g (1 dl)
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 2 dl Valio maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g (1 dl) Valio mozzarella raastetta
  • ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa

Päälle

  • 1-2  (150 g) punasipulia
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl oliiveja
  • 50 g (1 dl) Valio mozzarella raastetta

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri juustoraaste. Lisää jauhot vähitellen puuharukalla sekoitten. Lisää loppuvaiheessa Oivariini. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi soikioksi (n. 25 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
  2. Kuullota ohueksi lohkotut punasipulit Oivariini rasvassa paistinpannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Voitele kohonnut levy Oivariini rasvalla. Levitä sipulit ja puolitetut oliivit levylle. Ripota pinnalle juustoraastetta.
  3. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsä. Tarjoa salaattien ja sosekeittojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 261 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 27,1 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1