Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punasipulipesto

Punasipuli on muunnos keltasipulista, josta se eroaa kauniilla värillään. Punasipulia kannattaakin käyttää sellaisissa ruuissa, joissa sen väri pääsee oikeuksiinsa, kuten salaateissa tai hillokkeessa. Maultaan punasipuli on keltasipulia hieman voimakkaampi.

Punasipulipesto
Punasipulipesto

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-3  (150 g) punasipulia
  • 1 paprika
  • 1 omena
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kolme pippuria tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kolme pippuria tuo lempeän pippurista makua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää…
    Valio Viola® kevyt e200 g kolme pippuria tuorejuusto laktoositon
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 1-2 tl tuoretta chiliä

Ohje

  1. Hienonna punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Leikkaa paprika ja omena paloiksi.
  2. Sekoita punasipuli, paprika ja omena sekä tuorejuusto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta balsamietikalla ja halutessasi hienonnetulla chilillä.
  3. Tarjoa kylmänä esim. paistettujen broilerileikkeiden kastikkeena.

PASTA-ATERIA

  1. Sekoita punasipulipestoa keitetyn pastan joukkoon ja kuumenna sekoittaen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 78 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search