Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punaviini­kastike

Yksinkertainen punaviinikastike on laadukkaan lihan paras ystävä. Parhaan kastikkeen saat keittämällä sitä hiljalleen kasaan, jolloin maut tiivistyvät, eikä kastiketta tarvitse suurustaa erikseen.

Punaviinikastike
Punaviinikastike

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
dl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pieni porkkana
  • 50 g palsternakkaa
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 15 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 vartta rosmariinia
  • 5 dl lihalientä

Viimeistelyyn

  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 pieni porkkana
  • 50 g palsternakkaa
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 15 g Valio Eila® voita
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 vartta rosmariinia
  • 5 dl lihalientä

Viimeistelyyn

  • 30 g Valio Eila® voita

Ohje

  1. Pese porkkana, palsternakka ja juuriselleri hyvin. Paloittele kasvikset rouheasti. Paina veitsellä kuorellisten valkosipulin kynsien rakenne rikki. Kuullota juureksia ja sipuleita muutama min kattilassa voissa.
  2. Ripottele kasvisten päälle suola. Lisää balsamiviinietikka ja anna höyrystyä. Lisää punaviini ja rosmariinin oksat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  3. Siivilöi. Lisää lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastiketta on jäljellä n. 2 dl.
  4. Lisää valmiiseen kastikkeeseen voita, jotta saat siihen kauniin kiillon.
  5. Tarjoa pihvilihan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 69 kcal
Proteiini 0,4 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 3,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1