Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puoloffee-pannacotta

Kaipaatko joulupöytään helppoa, mutta näyttävää jälkiruokaa? Tässä pannacottassa yhdistää kotimainen puolukka, kinuski ja pipari ihanan herkullisella tavalla. Jälkiruoka on helppo valmistaa jo etukäteen jääkaappiin odottamaan, joten se on myös seurustelusta nauttivan kokin mieleen.

Puoloffee-pannacotta
Puoloffee-pannacotta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Puolukkahillo

  • 100 g puolukkaa
  • ½ dl hillosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 2 piparkakkua murennettuna
  • 0 kg kermatoffee - makeisia, Omar, kuutioina

Ohje

  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Kiehauta kerma ja fariinisokeri kattilassa. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  3. Lisää kaneli ja jogurtti. Kaada annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 2 h.
  4. Keitä puolukoita ja hillosokeria n. 10 min keskilämmöllä. Mausta lopuksi vaniljasokerilla,
  5. Lusikoi jäähtynyt puolukkahilloke jälkiruokien päälle. Viimeistele piparimurulla ja toffeekuutioilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 36,8 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kermatoffee - makeisia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search