Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puolukka-juustokakku

Puolukka-juustokakku on herkullinen yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja juustokakun pehmeyttä.

Puolukka-juustokakku
Puolukka-juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 pieni kananmuna
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl (120 g) puolukoita

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna, sekoita tasaiseksi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pingota irtopohjavuokaan (Ø n. 24 cm) leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Mittaa kulhoon rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset sekä puolet sokerista.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon loput sokerista pieninä erinä. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ympäri.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella rahka-tuorejuustoseos tasaiseksi. Yhdistä se ja kokonaiset puolukat valkuais-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan.
  5. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa. Peitä leivinpaperilla, kun kakku on ollut uunissa 30 min, jotta pinta ei tummu liikaa. Paista vielä n. 20 min tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä. Irrota vuoan reuna.

Vinkki

Siivilöi halutessasi kakun pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Ripota kakun pinnalle n. 1 dl puolukoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 264 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 31,7 g
Rasva 11,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search