Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.47
tähteä viidestä
17 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria tai fariinisokeria
- 1 pieni kananmuna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 2 tl sitruunamehua
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 2 dl (120 g) puolukoita
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna, sekoita tasaiseksi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pingota irtopohjavuokaan (Ø n. 24 cm) leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Mittaa kulhoon rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset sekä puolet sokerista.
- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon loput sokerista pieninä erinä. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ympäri.
- Vatkaa sähkövatkaimella rahka-tuorejuustoseos tasaiseksi. Yhdistä se ja kokonaiset puolukat valkuais-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan.
- Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa. Peitä leivinpaperilla, kun kakku on ollut uunissa 30 min, jotta pinta ei tummu liikaa. Paista vielä n. 20 min tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä. Irrota vuoan reuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
264 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
31,7 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.