
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h 44 min
Yhteensä
5 h 44 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 3 dl (180 g) puolukkaa
- 1½ dl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl omenasosetta
Kuorrutus
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl fariinisokeria
Koristeeksi
- puolukoita
- tomusokeria
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1½ dl Valio maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 3 dl (180 g) puolukkaa
- 1½ dl sokeria
- 250 g Valio maitorahkaa
- 4 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 dl omenasosetta
Kuorrutus
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1½ dl fariinisokeria
Koristeeksi
- puolukoita
- tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen taikina tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 l vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 45 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Survo puolukat ja sekoita niihin sokeri. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen puolukka-rahkaseoksen joukkoon.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Pane kakun päällimmäinen osa ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta ja levitä pintaan ensin puolet omenasoseesta ja sitten 1/3 puolukkatäytteestä. Jatka samaan tapaan toinen kerros. Kostuta lopuksi pohja. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 t, mieluiten seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku ylösalaisin. Levitä loppu täytteestä kakun reunoille.
- Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa kunnes seos sakenee (n. 15 min). Anna kinuskin jäähtyä hetken ajan.
- Valuta kinuskia kakun pintaan sekä reunoille. Koristele tomusokerissa pyöritetyillä puolukoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
228 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
27 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- puolukoita
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.