Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puolukka-pii­mä­hyytelö

Puolukka-piimähyytelö on raikas ja kevyempi vaihtoehto jälkiruoaksi ja maistuu raskaammankin aterian päätteeksi.

Puolukka-piimähyytelö
Puolukka-piimähyytelö

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 liivatelehteä
  • ½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2½ dl (150 g) puolukoita
  • ½ dl sokeria
  • ½ prk (à 2.5 dl)
    Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
    Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl UHT laktoositon
  • 2 dl
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • puolukoita
  • 2 liivatelehteä
  • ½ dl Valio kevytmaitoa
  • 2½ dl (150 g) puolukoita
  • ½ dl sokeria
  • ½ prk (à 2.5 dl) Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
  • 2 dl Valio piimää
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • puolukoita

Ohje

  1. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
  2. Soseuta puolukat esim. sauvasekoittimella ja mausta sokerilla. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
  3. Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Sekoita sillä aikaa vaniljakastikevaahto, sokeroitu puolukkasose ja piimä sekaisin. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista makeus.
  4. Sekoita liivateseos joukkoon ja jaa seos annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t.
  5. Koristele annokset puolukoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 97 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 15,4 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1