
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
2½ dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
- 25 g hiivaa
- 1 luomu kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
-
100 g
Valio Luomu™ voita sulatettunaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Täyte
- 4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
-
3-4 dl (400 g)
hienoksi raastettua porkkanaaVoit kokeilla myös:
- 3-4 dl makeaa omenaraastetta
- 2 dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- ½ dl perunajauhoja
Voiteluun
- luomu kananmunaa
- 2½ dl Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 1 luomu kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 100 g Valio Luomu™ voita sulatettuna
Täyte
- 4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
- 3-4 dl (400 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 2 dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- ½ dl perunajauhoja
Voiteluun
- luomu kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Murenna tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli kohonnut taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Kohota hyvin liinan alla. (Jos taikinalevyä jää yli, jätä se liinalla peitettynä pöydälle kohoamaan ja tee siitä koristenauhoja piirakan päälle.)
- Yhdistä täytteen aineet. Voitele ensin kohonneen piirakan reunat. Levitä täyte piirakalle. Lisää päälle munalla voidellut koristenauhat.
- Paista piirakka uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
211 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
35,4 g
Rasva
5,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- luomu kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.