Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl vettä
- 1 dl kaljamaltaita
- 3 dl sokeroitua puolukkasurvosta
- 75 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- ½ dl siirappia
- 1 rkl pomeranssinkuorta
-
1 dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- 14 dl hiivaleipävehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voiteluun
- ½ dl vettä
- ½ dl siirappia
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita maltaat veteen ja keitä n. 15 min. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, puolukkasurvos, mausteet ja maitojauhe. Alusta taikinaan jauhot ja Oivariini. Kohota.
- Leivo taikinasta kolme limppua. Kohota ne ja leikkaa ristiviilto kohonneisiin leipiin
- Kypsennä 175 asteessa n. 45 min. Voitele lämpiminä siirappivedellä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
231 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
38,4 g
Rasva
4,9 g
Tyydyttynyt rasva
0,8 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.