Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puolukkapiirakka

Kirpakat puolukat ja pehmeä täyte tukevat toisiaan tässä syksyisessä piirakassa.

Puolukkapiirakka
Puolukkapiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4 dl (200 g) puolukoita
  • 2 tl perunajauhoja, jos käytät pakastepuolukoita
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1¼ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun

Pohja

  • 75 g Valio voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4 dl (200 g) puolukoita
  • 2 tl perunajauhoja, jos käytät pakastepuolukoita
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
  • 1¼ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun

  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  2. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi
  3. Levitä taikina halkaisijaltaan noin 27 cm:n piiraspohjalle. Levitä puolukat pohjalle (sekoita perunajauhot pakastettujen marjojen joukkoon).
  4. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon kermaviili sekä sokerit. Kaada seos vuokaan.
  5. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min. uunin alaosassa. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 232 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 29,9 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1