Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puolukkatäytekakku

Puolukkatäytekakku on maukas juhlapöydän leivonnainen. Puolukan ja rahkan hapokkuus tasapainottaa kermaisen makeaa täytettä. Kakun voi tehdä etukäteen ja pakastaa. Varaa sulatukseen 1 - 1,5 vrk. Sulata kakku jääkaapissa tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Puolukkatäytekakku
Puolukkatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ tl vaniljasokeria

Täyte

  • ¾ dl omenasosetta tai -hilloa
  • 4 liivatelehteä
  • 1 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3½ dl (210 g) puolukoita
  • 1½ dl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 4 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Pinnalle

  • 0 kg tomusokeria
  • 0 kg puolukoita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min
  4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä 2 osaan.
  5. Vuoraa kakkuvuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakun päällimmäinen puolisko ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta leikkauspinta vaniljamaidolla. Levitä pintaan puolet omenasoseesta.
  6. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään 5 - 10 min ajaksi.
  7. Survo sulaneet puolukat tai hienonna ne sauvasekoittimella. Sekoita marjoihin sokeri. Anna maustua hetki. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan maitoon. Sekoita seos huolella marjarahkaan. Yhdistä siihen lopuksi kermavaahto.
  8. Kaada seos vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Sivele sille loppu omenasose. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  9. Kumoa kakku ylösalaisin kakkupaperin päälle. Sihtaa pinnalle tomusokeria siivilän läpi, käytä halutessasi kakkupaperia sabloonana, niin saat pitsimäisen kuvion kakun pintaan. Lisää pinnalle tai vadille hiukan puolukoita.

Vinkki

Korvaa maitorahka halutessasi 1 purkillisella (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja. Lisää tällöin täytteeseen sokeria vain 1 1/4 dl

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 206 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 22,6 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
  • puolukoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search