Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h 35 min
Yhteensä
13 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ tl vaniljasokeria
Täyte
- ¾ dl omenasosetta tai -hilloa
- 4 liivatelehteä
-
1 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3½ dl (210 g) puolukoita
- 1½ dl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria
- 0 kg puolukoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min
- Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä 2 osaan.
- Vuoraa kakkuvuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakun päällimmäinen puolisko ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta leikkauspinta vaniljamaidolla. Levitä pintaan puolet omenasoseesta.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään 5 - 10 min ajaksi.
- Survo sulaneet puolukat tai hienonna ne sauvasekoittimella. Sekoita marjoihin sokeri. Anna maustua hetki. Lisää joukkoon rahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan maitoon. Sekoita seos huolella marjarahkaan. Yhdistä siihen lopuksi kermavaahto.
- Kaada seos vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Sivele sille loppu omenasose. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku ylösalaisin kakkupaperin päälle. Sihtaa pinnalle tomusokeria siivilän läpi, käytä halutessasi kakkupaperia sabloonana, niin saat pitsimäisen kuvion kakun pintaan. Lisää pinnalle tai vadille hiukan puolukoita.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
206 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
22,6 g
Rasva
10,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
- puolukoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.