Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
37 min
Yhteensä
1 h 7 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
25 g (0,5 dl)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 1-2 rkl vettä
Täyte
- 1 pkt (170 g) amerikanpekonia tai ilmakuivattua kinkkua
- 1 iso (250 g) paprika
- 1 (275 g) purjo
-
1 (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 tl sinappia
- 1 kananmuna
-
125 g (2,5 dl)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina uunivuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja 2 - 3 cm ylös reunoille.
- Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
Täyte
- Hienonna pekoni. Paista sitä keskilämmöllä paistinpannulla, kunnes se saa hiukan väriä. Siirrä pekoni pannulta esim. lautaselle, mutta jätä rasva pannulle.
- Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo.
- Kuullota paprikaa ja purjoa pekonirasvassa pannulla miedolla lämmöllä. Lisää pannulle tarvittaessa hiukan voita. Yhdistä paprika-purjoseokseen pekoni. Nosta levyltä.
- Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen loput täyteaineet, säästä juustoraasteesta n. ½ dl piiraan pinnalle.
- Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
- Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa kahvipöydässä tai esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa. Sopii myös pikkuateriaksi, tällöin annoksesta riittää neljälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
253 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatti
12,8 g
Rasva
17,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.