Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRahkavoitaikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 (300 g) purjo
- 1 kg sipulia
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoaValio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile piirakkataikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
- Hienonna purjo ja sipulit. Kuullota ne voissa tilavassa paistokasarissa. Lisää tuorejuusto, pidä levyllä ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Jäähdytä.
- Lisää täytteeseen munat ja suola.
- Jaa piirakkataikina kahteen osaan. Kauli toisesta palasta n. 1/2 cm:n paksuinen suorakaide, n. 30 x 22 cm. Siirrä se leivinpaperille uunipellille. Kauli myös toinen pala samankokoiseksi suorakaiteeksi.
- Levitä uunipellillä olevalle piirakkapohjalle täyte. Nosta päälle kansilevy. Käännä reunat alle.
- Voitele munalla. Koristele kansi: leikkaa kevyesti teräväkärkisellä veitsellä pintaan ruudukko. Voit myös pistellä kannen haarukalla.
- Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
167 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
11,4 g
Rasva
11,3 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.