Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raakakakku

Raakakakkuja ei nimensä mukaisesti kypsennetä ja ne ovat maidottomia ja gluteenittomia, eikä niihin lisätä sokeria. Tämä raakakakku on tuhti ohuudestaan huolimatta ja kuivattujen hedelmien lisäksi makeutta kakkuun tuo ananastäysmehu ja hunaja.

Raakakakku
Raakakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Täyte

  • 6 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl
    Valio ananastäysmehua
    Valio ananastäysmehu on aamuhetkien virkistäjä, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio ananastäysmehu 1 l
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa

Pohja

  • 45 g (1,5 dl)
    hasselpähkinäjauhoa, esim. Risenta
    Voit kokeilla myös:
    • 45 g pekaanipähkinöitä hienoksi
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 7 (50 g) kuivattua, pehmeää luumua
  • 5 (40 g) pehmeää, kivetöntä taatelia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Koristeluun

  • 200 g tuoreita luumuja ja/tai aprikooseja
  • 12 g kuivattuja hedelmiä pehmeitä, kuutioina

Ohje

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 5 h.
  2. Valmista pohja. Hienonna pohjan raaka-aineet tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Painele se napakasti irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle pingotetun leivinpaperin päälle.
  3. Valmista täyte. Valuta pähkinät. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin. Käytä konetta usempi minuutti eli kunnes seos on tasaista.
  4. Levitä täyte pohjan päälle. Halutessasi saat kakun pinnan sileäksi tasoittamalla sen veteen kastetulla lusikalla tai lastalla. Täytettä kakkuun tulee n. 1,5 cm, joten kakku on piirakkamaisen matala. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia tai pidempään.
  5. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja leikkaa leivinpaperin reunat pois. Koristele kakku tuoreilla luumuilla ja ripottele joukkoon pieniksi paloiksi leikattuja kuivattuja hedelmiä.

Vinkki

Tehosekoittimissa ja blendereissä on isoja eroja. Täyte voi koneesta riippuen tulla sileäksi tai jäädä karkeammaksi. Molemmat vaihtoehdot kuitenkin sopivat tähän kakkuun.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 342 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 22,9 g
Rasva 23 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search