Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahka-omenapiirakka

Rahka-omenapiirakka on klassikkoleivonnainen, jossa yhdistyvät ihanasti syksyn tuoreet omenat ja pehmeä rahka.

Rahka-omenapiirakka
Rahka-omenapiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4 (750 g) omenaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun


Ohje

  1. Esikäsittele ensin omenat: Kuori, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita voisula, sokeri, kerma, maito ja munat. Siivilöi lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Lisää ohuet omenaviipaleet tasaisesti pohjan päälle. Ripota niille sokeria ja kanelia (käytä sokeria omenoiden happamuuden mukaan).
  4. Sekoita rahkaan loput aineet. Levitä seos omenaviipaleille.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.

MARJAPIIRAKKA

  1. Korvaa omenat marjoilla, esim. 6 - 7 dl puolukoita tai punaherukoita. Käytä sokeria n. 1 dl. Jätä kaneli pois

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 29,1 g
Rasva 7,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search