Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
13 min
Yhteensä
33 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl kardemummaa
-
½ rasia (à 500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 kananmunaa
- 1 sitruunan mehu
Kuorrutus
-
1 prk (2,5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
- 0 kg karamelleja ja nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää rahka, Oivariini, kananmuna ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin. Jos taikinaa jää yli (donitsipellit ovat hiukan eri kokoisia), tee muutama muffinssi.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 13 min.
Kuorrutus
- Keitä kinuskikermaa välillä sekoitellen korkealla keskilämmöllä n. 8 - 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy paksuksi kastikkeeksi.' https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
- Kasta jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Koristele pinnat makeisilla ja nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
- VINKKI, jos haluat donitseihin paljon kuorrutetta keitä 1,5 purkkia Valio kinuskikermaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
243 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
30,1 g
Rasva
10,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- karamelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.