Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahkadonitsit

Pehmeät rahkadonitsit valmistetaan kätevästi donitsipellillä uunissa. Donitsien kinuskinen kuorrutus koristellaan nonparelleilla ja makeisilla.

Rahkadonitsit
Rahkadonitsit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ rasia (à 500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 kananmunaa
  • 1 sitruunan mehu

Kuorrutus

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 0 kg karamelleja ja nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää rahka, Oivariini, kananmuna ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin. Jos taikinaa jää yli (donitsipellit ovat hiukan eri kokoisia), tee muutama muffinssi.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 13 min.

Kuorrutus

  1. Keitä kinuskikermaa välillä sekoitellen korkealla keskilämmöllä n. 8 - 10 min, kunnes sen väri tummenee ja rakenne tiivistyy paksuksi kastikkeeksi.' https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  2. Kasta jäähtyneet donitsit lämpimään kuorrutukseen. Koristele pinnat makeisilla ja nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
  3. VINKKI, jos haluat donitseihin paljon kuorrutetta keitä 1,5 purkkia Valio kinuskikermaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 243 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 30,1 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • karamelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search