Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahkapullat

Rahkapullat ovat meheviä ja maukkaita leivonnaisia. Tarjoa rahkapullia niin arkena kuin viikonloppuna raikkaan maidon kanssa.

Rahkapullat
Rahkapullat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 300 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuorta

Voiteluun

  • kananmunaa
  • 2½ dl Valio maitoa
  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g Valio voita

Täyte

  • 300 g Valio maitorahkaa
  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuorta

Voiteluun

  • kananmunaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen murennettu hiiva. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 17 - 18 osaan. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Kohota liinan alla.
  4. Sekoita rahka, kerma, sokerit, sitruunamehu ja kuoriraaste tasaiseksi kulhossa.
  5. Paina juomalasilla tai mukilla voimakkaasti syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen rahkaseosta.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min tai kunnes pullat ovat kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 249 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 36,6 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Etsitkö inspiraatiota pääsiäiseen? 🐣 Mietitään yhdessä!

1