Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
57 min
Yhteensä
1 h 12 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1¼ tl suolaa
- 1 rkl siirappia
-
125 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 5 dl ohrajauhoja
- 6½ dl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää maitorahka ja jauhot vähitellen, alusta taikina. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä 15 min.
- Taputtele taikinasta pyöreitä, ohuehkoja rieskoja leivinpaperille uunipellille. Kohota liinan alla hyvin.
- Pistele haarukalla ja paista uunissa 250 asteessa n. 12 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
195 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
38,1 g
Rasva
0,9 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
2,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.