Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahkarievä

Rievä eli hämäläinen hiivaleipä valmistuu ohrajauhoista. Tämä leipä valmistuu nopeasti ja helposti. 

Rahkarievä
Rahkarievä

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1¼ tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 125 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 5 dl ohrajauhoja
  • 6½ dl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää maitorahka ja jauhot vähitellen, alusta taikina. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä 15 min.
  2. Taputtele taikinasta pyöreitä, ohuehkoja rieskoja leivinpaperille uunipellille. Kohota liinan alla hyvin.
  3. Pistele haarukalla ja paista uunissa 250 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 38,1 g
Rasva 0,9 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search