
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 55 min
Yhteensä
2 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
sämpylää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
- 1½ tl suolaa
- 4 dl vettä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 varsi tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 dl vihreitä oliiveja
Voiteluun
- 1 kananmuna
Täyte
-
300 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½-1 pkt (à 100 g) parmankinkkua
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 varsi tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
- 1½ tl suolaa
- 4 dl vettä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 varsi tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 dl vihreitä oliiveja
Voiteluun
- 1 kananmuna
Täyte
- 300 g Valio maitorahkaa
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½-1 pkt (à 100 g) parmankinkkua
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 varsi tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
- Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Lisää joukkoon öljy, hienonnetut oliivit ja rosmariini. Vaivaa vielä hetki.
- Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
- Jaa taikina 12 palaan, pyörittele pulliksi. Anna kohota liinan alla n. 30 min.
- Paina sämpylöihin syvennys jauhotetulla kahvikupin tai lasin pohjalla. Voitele reunat munalla.
- Sekoita rahka ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte sämpylöiden syvennyksiin. Laita päälle hienonnettua ilmakuivattua kinkkua, aurinkokuivattua tomaattia ja rosmariinia.
- Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
- Tarjoa iltapalana tai pikkusuolaisena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
7,9 g
Hiilihydraatti
25,2 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.