
Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
100 g (2 dl)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
- ½ tl suolaa
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Tarjoiluun
-
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g (2 dl) Valio pizzajuusto raastetta
- ½ tl suolaa
- 250 g Valio maitorahkaa
- 1 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%
- ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Tarjoiluun
- Valio Eila® voita
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
- Ripota pellille laitetulle leivinpaperille hiukan jauhoja. Jaa taikina neljään osaan pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi teeleiviksi. Leikkaa vielä jokainen leipänen leivinpyörällä neljään osaan.
- Paista kullanruskeiksi uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 16 min tai kunnes kypsiä.
OMENAISET RAHKATEELEIVÄT
- Lisää taikinaan 1 (150 g) omena raastettuna.
PORKKANAISET RAHKATEELEIVÄT
- Lisää taikinaan 1 (150 g) porkkana raastettuna.
YRTTISET RAHKATEELEIVÄT
- Lisää taikinaan 1 1/2 rkl pizzamaustetta tai muuta yrttimausteseosta.
CHILI-RAHKATEELEIVÄT
- Lisää taikinaan 3/4 dl (80 g) paholaisen hilloa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
232 kcal
Proteiini
11,2 g
Hiilihydraatti
22,7 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Eila® voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.