Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahkaunelmakakku

Rahkaunelmakakku on herkulllisen mehevä kahvipöydän tarjottava aikuiseen makuun. Näyttävä kakku valmistuu helposti ja nopeasti, kunhan varaa hyytymiseen riittävästi aikaa. Halutessasi voit tehdä kakun vain toisella täytteellä. Koristele kakku suklaalastuilla.

Rahkaunelmakakku
Rahkaunelmakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 12  (150 g) keksejä esim. Bastogne
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Tiramisutäyte

Väliin

  • 1½ dl omena-, aprikoosi- tai luumumarmeladia

Luumu-kanelitäyte

Koristeluun

  • 150 g laktoositonta tummaa suklaata

Ohje

  1. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa hienoksi. Sulata voi, yhdistä keksimuruihin. Taputtele irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperille.
  2. Irish cream-täyte: Laita kaksi liivatelehteä runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Yhdistä kaakaojauhe ja sokeri. Lisää siivilän läpi kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
  3. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. tunti tai kunnes pinta on hyvin jähmettynyt.
  4. Sekoita marmeladi kulhossa notkeaksi. Levitä se varoen täytteen päälle.
  5. Valmista luumu-kanelitäyte samalla tavalla kuin irish cream -täyte. (Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan maitoon.)
  6. Lisää täyte marmeladin päälle. Tasoita pinta. Peitä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 t tai kunnes hyvin hyytynyt.
  7. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Poista rengas. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  8. Vuole juustohöylällä suklaasta lastuja. (Huomaathan, että valkosuklaa sisältää laktoosia.) Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Voit valmistaa kakun myös käyttämällä muita Valio maustettuja rahkoja. Ks. ohje Vaniljainen rahkaunelmakakku. Voit tehdä halutessasi kakun vain toisella täytteellä. Kaksinkertaista valitsemasi täyteannos. Levitä tällöin hillo pohjan päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 304 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 22,7 g
Rasva 21,5 g
Tyydyttynyt rasva 12 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search