Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
7 h
Yhteensä
7 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 12 (150 g) keksejä esim. Bastogne
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Tiramisutäyte
- 2 liivatelehteä
-
2½ dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
- 1½ rkl sokeria
- 1 rkl kahvia
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Väliin
- 1½ dl omena-, aprikoosi- tai luumumarmeladia
Luumu-kanelitäyte
- 2 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rkl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeluun
- 150 g laktoositonta tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa hienoksi. Sulata voi, yhdistä keksimuruihin. Taputtele irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperille.
- Irish cream-täyte: Laita kaksi liivatelehteä runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Yhdistä kaakaojauhe ja sokeri. Lisää siivilän läpi kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
- Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. tunti tai kunnes pinta on hyvin jähmettynyt.
- Sekoita marmeladi kulhossa notkeaksi. Levitä se varoen täytteen päälle.
- Valmista luumu-kanelitäyte samalla tavalla kuin irish cream -täyte. (Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan maitoon.)
- Lisää täyte marmeladin päälle. Tasoita pinta. Peitä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 t tai kunnes hyvin hyytynyt.
- Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Poista rengas. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Vuole juustohöylällä suklaasta lastuja. (Huomaathan, että valkosuklaa sisältää laktoosia.) Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
304 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
22,7 g
Rasva
21,5 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.