Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin levonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä.

Rahkavoitaikina
Rahkavoitaikina

Ainesosat

annos

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
    Voit kokeilla myös:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Ohje

Sekoitettu rahkavoitaikina

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi.
  2. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun.
  4. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  5. Käytä rahkavoitaikinaa suolaisten ja makeiden piirakoiden pohjaksi.

Kaulittu rahkavoitaikina

  1. Jos haluat taikinaan lehtevyyttä voit tehdä kaulitun rahkavoitaikinan. Kauli jääkaappikylmä sekoitettu rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi.
  2. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
  3. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3.
  4. Käytä taikinaa voitaikinaleivonnaisiin, joulutorttuihin tai piirakoiden pohjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 380 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 26,7 g
Rasva 26,7 g
Tyydyttynyt rasva 15,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search