Rainerin lohicarpaccio
Valion ja Bella Tablen rakastettu pappaturnee matkaa ympäri Suomen kuullen ruoka- ja elämäntarinat sekä kirjaten ylös rakkaimmat reseptit. Tällä kertaa Bellat suuntasivat Tampereelle, valloittavan Rainerin luokse. Rainerin keittiössä Bellat oppivat kokkaamaan Rainerin bravuurit: sillisörsselsönin, lohicarpaccion ja jänispaistin. Lohicarpacccio on ruoka, joka maistuu varmasti kaikille ja tämän yksinkertaisempaa ei valmistus voisi olla.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g lohifileetä
- 4 rkl extra virgin oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- 1 limen mehu
- 0 kg hienoa merisuolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 0 kg rosépippuria
- 0 kg sitruunalohkoja
- 0 kg tilliä
Ohje
- Pirskota tarjoiluvadille oliiviöljyä tasaisesti. Purista päälle puolikkaan sitruunan ja puolikkaan limen mehut. Ripottele tasaisesti suolaa ja mustapippuria.
- Pyyhi lohifilee kuivaksi ja poista nahka. Leikkaa lohesta terävällä veitsellä ohuita viipaleita ja asettele ne vadin pohjalle vierekkäin. Kun vadin pohja on täytetty pirskota päälle taas oliiviöljyä ja purista loput sitruunan ja limen mehut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Anna maustua 10-15 minuuttia ja koristele sitten sitruunalohkoilla, tillillä ja rosépippurilla.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- rosépippuria
- sitruunalohkoja
- tilliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.