Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Rainerin sillisörsselssön ala Rosendahl

Valion ja Bella Tablen rakastettu pappaturnee matkaa ympäri Suomen kuullen ruoka- ja elämäntarinat sekä kirjaten ylös rakkaimmat reseptit. Tällä kertaa Bellat suuntasivat Tampereelle, valloittavan Rainerin luokse. Rainerin keittiössä Bellat oppivat kokkaamaan Rainerin bravuurit: sillisörsselsönin, lohicarpaccion ja jänispaistin. Tässä reseptissä omenan tuoma makeus ja hapokkuus tasapainottavat kivasti sillin suolaisuutta.

Rainerin sillisörsselssön ala Rosendahl
Rainerin sillisörsselssön ala Rosendahl

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 sillifileetä, Islannin
  • 1 matjessillifileetä
  • 2 salottisipulia
  • 1 omena, Granny Smith
  • ½ prk (à 120 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • ½ ruukku tilliä

Ohje

  1. Huuhtele sillifileet. Voit myös liottaa fileitä vedessä muutaman tunnin ajan, jos haluat lopputuloksesta vähäsuolaisempaa. Leikkaa sillit viipaleiksi kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit pieneksi. Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää kulhoon. Lusikoi joukkoon ranskankerma ja kermaviili ja sekoita. Jos haluat sörsselssönistä löysempää, lisää loput ranskankermat ja kermaviilit. Saksi joukkoon runsaasti tilliä.

Vinkki

"Teen sillisörsselssönin aina näppituntumalla ja maistelen milloin määrät ovat oikeat. Kokeilemalla eri suhteilla silliä, omenaa ja sipulia. Voit myös käyttää pelkästään ranskankermaa tai kermaviiliä. Ja sillin määrähän riippuu syöjien määrästä.”
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 11,6 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 3,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search