Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 5 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 tl vaniljasokeria
Kiisseli
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kahvikermaaLaktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
- 3 rkl sokeria
- 1 kananmuna
- 1½ rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 5 dl raparperihilloa
Kinuskikuorrutus
-
1½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl fariinisokeria
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Koristeluun
-
3½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0 kg sitruunamelissaa, mansikanlehtiä tai ruusu
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan.
- Paista kakkua ensin 15 min 175 asteessa. Mikäli käytät pinnoitettua vuokaa, laske lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Tarkista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä
Kiisseli
- Sekoita kattilassa kerma, sokeri, muna ja perunajauhot. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.
Kakun täyttäminen
- Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakun kerrokset vaniljamaidolla (kansilevy vain alapuolelta). Täytä kakku kiisselillä ja hillolla.
Kinuskikuorrutus
- Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa välillä sekoittaen hiljalleen 10 - 15 min. Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy, kinuski on valmista. Lisää voi. Kaada kuumana hitaasti kakun päälle.
Koristelu
- Pursota vatkattua, sokereilla maustettua kermavaahtoa kakun reunoille. Koristele kakku.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
228 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
30,1 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunamelissaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.