Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
- 1-2 rkl vettä
Raparperikiisseli
- 1 kg raparperia
- 1½ dl ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ dl maissitärkkelystä
- 2 rkl vettä
Marenki
- 4 valkuaista
- 1½ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa 1 h.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 0,5 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta Ø 26 cm:n piirakkavuokaan. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille. Anna ylimääräisen taikinan roikkua reunojen yli, jotta taikina ei vetäydy esipaiston aikana. Pistele pohja haarukalla. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pohja on kypsä.
- Leikkaa veitsellä ylimääräinen taikina reunojen myötäisesti pois.
- Puhdista ja paloittele raparperi. Laita kattilaan tai korkeareunaiseen paistinpannuun. Lisää sokerit. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
- Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä. Sekoita raparperikiisselin joukkoon. Keitä muutama min. Anna kiisselin jäähtyä.
- Levitä raparperikiisseli kypsän pohjan päälle. Nosta jääkaappiin.
- Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
- Levitä marenki täysin jäähtyneen piirakan pinnalle. Polta marengin pinta kaasupolttimella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
171 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
28,4 g
Rasva
4,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.