Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperi-mascarponeleivät

Raparperisesongin parhaat brunssileivät. Levitä paahtuneen maalaisleivän pintaan täyteläistä mascarponea ja itse valmistettua kirpakkaa raparperihilloketta.

Raparperi-mascarponeleivät
Raparperi-mascarponeleivät

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raparperichutney

  • 500 g raparperipaloja
  • ½ punasipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 dl hillosokeria

Hunajapähkinät

  • 1½ dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Lisäksi

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 0 kg rapeakuorista maalaisleipää
  • 0 kg oliiviöljyä

Ohje

  1. Laita raparperipalat kattilaan. Hienonna sipuli, chili ja inkivääri joukkoon. Lisää kattilaan ripaus suolaa ja kanelitanko.
  2. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes raparperit hieman pehmenevät.
  3. Lisää joukkoon vesi, omenaviinietikka ja hillosokeri.
  4. Anna kiehua hiljaa poreillen n. 10 min. Jäähdytä chutney.
  5. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla hetki ja lisää hunaja. Anna kuohahtaa ja ota pannu pois liedeltä. Siirrä pähkinät pois pannulta.
  6. Viipaloi maalaisleipä ja paista pannulla öljyssä rapeaksi.
  7. Levitä leivän pintaan mascarponea ja lusikoi pinnalle chutney. Viimeistele hunajapähkinöillä.

Vinkki

Chutney sopii myös loistavasti grilliruokien kaveriksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 189 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 16 g
Rasva 12,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • rapeakuorista maalaisleipää
  • oliiviöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search