Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperi-pul­la­vanukas

Englantilainen pullavanukas saa uutta makua ja ryhtiä raparperista. Tarjoa tämä kesäinen herkku vanilja-mansikkakastikeen kanssa täydellisen makunautinnon saavuttamiseksi.

Raparperi-pullavanukas
Raparperi-pullavanukas

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g pullapitkoa
  • 2½ dl
    Valio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
    Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositon
  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 kananmunaa
  • 9-10 dl (400 g) raparperipaloja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl mantelilastuja

Vanilja-man­sik­ka­kastike

Voiteluun

  • 250 g pullapitkoa
  • 2½ dl Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
  • 2½ dl Valio kevytmaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 9-10 dl (400 g) raparperipaloja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl mantelilastuja

Vanilja-man­sik­ka­kastike

  • 2 dl Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikka
  • tuoreita mansikoita

Voiteluun

  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Ohje

  1. Leikkaa pulla reilun noppakuution kokoisiksi paloiksi.
  2. Sekoita vaniljakastike, maito ja munat kulhossa.
  3. Laita raparperit ja sokeri mikronkestävään kulhoon. Mikrota 1 - 2 min tai kunnes ovat hieman pehmenneet. Sekoita.
  4. Levitä puolet pullapaloista voidellun, laakeahkon uunivuoan pohjalle. Kaada päälle raparperit. Lisää päällimmäiseksi vielä pullakerros.
  5. Kaada munamaitoseos tasaisesti uunivuokaan.
  6. Ripota pinnalle mantelilastut.
  7. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
  8. Valmista kastike yhdistämällä vaniljakastike ja rahka.
  9. Tarjoa vanukas lämpimänä vanilja-mansikkakastikkeen kanssa. Halutessasi tarjoa lisänä tuoreita paloiteltuja mansikoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 146 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 18,5 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1