
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl kardemummaa
- 2 kananmunaa
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 300 g raparperia
- 200 g vadelmia
- ripaus kanelia
Tarjoiluun
-
1 prk
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
- 150 g Valio voita
- 1½ dl sokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl kardemummaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl Valio maitoa
- 300 g raparperia
- 200 g vadelmia
- ripaus kanelia
Tarjoiluun
- 1 prk Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi ja lisää siihen kuivat ainekset. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota n. 1/3 talteen, siitä tule muruseos piirakan pinnalle.
- Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen kanamunat ja maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle.
- Kuori ja pilko raparperit. Lisää raparperipalat sekä vadelmat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia ja lusikoi murutaikina pinnalle.
- Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoile vähän lämpöisenä vaniljakastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
210 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
21,7 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kanelia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.