Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperi-va­del­ma-mu­ru­piirakka

Perinteinen murupiirakka on marjapiirakoiden klassikko. Tässä mehevässä ja pinnalta rapsakassa piiraassa on täytteenä kevään tuoretta raparperia ja vadelmia pakastimesta.

Raparperi-vadelma-murupiirakka
Raparperi-vadelma-murupiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 300 g raparperia
  • 200 g vadelmia
  • ripaus kanelia

Tarjoiluun

  • 150 g Valio voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Valio maitoa
  • 300 g raparperia
  • 200 g vadelmia
  • ripaus kanelia

Tarjoiluun

  • 1 prk Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Sulata voi ja lisää siihen kuivat ainekset. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota n. 1/3 talteen, siitä tule muruseos piirakan pinnalle.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen kanamunat ja maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle.
  3. Kuori ja pilko raparperit. Lisää raparperipalat sekä vadelmat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia ja lusikoi murutaikina pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoile vähän lämpöisenä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 210 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 21,7 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1