Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
14 h
Yhteensä
14 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
15 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 pkt (n. 400 g) valmista piirakkataikinaa makeaan leivontaan esim. Myllyn Paras
Täytteet
- 400 g raparperia
- ½ dl sokeria
-
2 prk (à 200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 3 kananmunaa
Koristeluun
- 0 kg raparperia
- 0 kg mansikoita
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Keitä ensin raparperihilloke. Leikkaa raparperit n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna hiljalleen kattilassa, kunnes raparperien neste irtoaa (,jos nestettä ei irtoa lisää kattilaan hiukan vettä). Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on hilloutunut ja paksu.
- Kauli sulanut piirakkapohja jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja nosta leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm). Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille, siisti reunat.
- Lusikoi pohjalle raparperihilloke ja toinen purkki vaniljakreemiä.
- Vatkaa sähkövatkaimella toinen vaniljakreemi, tuorejuustot ja munat kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan.
- Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 1 h. Laita uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunissa luukku raollaan 1 h. Nosta sitten jääkaappiin peitettynä yön yli.
- Koristele raparperisuikaleilla, mansikoilla ja kukilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
234 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
26,9 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- raparperia
- mansikoita
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.