
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
14 h
Yhteensä
14 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 1 pkt (n. 400 g) valmista piirakkataikinaa makeaan leivontaan esim. Myllyn Paras
Täytteet
- 400 g raparperia
- ½ dl sokeria
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 3 kananmunaa
Koristeluun
- raparperia
- mansikoita
- syötäviä kukkia
Pohja
- 1 pkt (n. 400 g) valmista piirakkataikinaa makeaan leivontaan esim. Myllyn Paras
Täytteet
- 400 g raparperia
- ½ dl sokeria
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 3 kananmunaa
Koristeluun
- raparperia
- mansikoita
- syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Keitä ensin raparperihilloke. Leikkaa raparperit n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna hiljalleen kattilassa, kunnes raparperien neste irtoaa (,jos nestettä ei irtoa lisää kattilaan hiukan vettä). Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on hilloutunut ja paksu.
- Kauli sulanut piirakkapohja jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja nosta leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm). Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille, siisti reunat.
- Lusikoi pohjalle raparperihilloke ja toinen purkki vaniljakreemiä.
- Vatkaa sähkövatkaimella toinen vaniljakreemi, tuorejuustot ja munat kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan.
- Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 1 h. Laita uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunissa luukku raollaan 1 h. Nosta sitten jääkaappiin peitettynä yön yli.
- Koristele raparperisuikaleilla, mansikoilla ja kukilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
234 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
26,9 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- raparperia
- mansikoita
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.