Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperi-vaniljarahka

Raparperi ja vanilja yhdistyvät herkullisella tavalla tässä rahkajälkiruoassa.

Raparperi-vaniljarahka
Raparperi-vaniljarahka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raparperihillo

  • 900 g (1 kg) raparperipaloja
  • ½ dl vettä
  • 2 dl hillosokeria

Vaniljarahkaseos


Ohje

  1. Valmista ensin hillo. Laita raparperipalat ja vesi kattilaan. Sekoita kuumennuksen ajan, ettei seos pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä muutama min. Jäähdytä hillo
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita vaniljarahkaan sokeri sekä jääkaappikylmä raparperihillo. Yhdistä seos kermavaahtoon. Laita tarjolle isoon jälkiruokamaljaan tai annoskulhoihin. Koristele.

Vinkki

Käytä raparperi-vaniljarahkaa muurikkalettujen tai kakun täytteenä. Yksi annos riittää 4 munan kakkupohjan täytekakkuun.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 16,9 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search